Szabó Jennifer logo
Körben elhelyezett üres székek

Csoport

Önismereti csoport

Az életünkben nap mint nap kapcsolódunk másokhoz, amik gyakran konfliktusokkal átitatottak. Egy csoportélmény során megtapasztalhatjuk önmagunkat a másokkal való működésünk relációjában a csoportvezető által hozott módszerek, gyakorlatok mentén. Az önismereti csoportok során az életvezetést érintő fontos témákat célozzuk meg a csoport felépítésétől függően globálisan vagy esetlegesen tematikusan.

Irodalomterápia

Az irodalomterápia egy olyan művészetterápiás módszer, amely általunk alkotott vagy már létező szövegeket emel be a segítői kapcsolatba az önismeret gazdagítására és a fejlődés elősegítésére. Nem az a fontos, mit gondolt a szerző, nem a szöveg szépirodalmi értéke a döntő, hanem az, hogy milyen érzések, gondolatok mozdulnak meg bennünk. A szöveg a csoport és a csoportvezető közötti interakcióban lesz azzá, amire az „itt és most”-ban szükség lehet.

Workshop, tréning

Csoportfoglalkozások egyéneknek vagy adott közösségeknek, amik során egy konkrét témát, problémakört járunk körbe. Célja lehet egy konkrét problémakör körbejárása, egy adott kompetencia vagy készség fejlesztése. Lehetőséget ad arra is, hogy először akár hosszabbtávú elköteleződés nélkül megismerjünk egy módszert vagy betekintést nyerjünk a csoportos működés világába.