Szabó Jennifer logo
Ablakban olvas Szabó Jennifer
Ismerd meg / Egy lépéssel közelebb – elindult a weboldalam

Egy lépéssel közelebb – elindult a weboldalam

2022 nagy mérföldkövekkel teli évnek bizonyul, és mivel nem minden csak fekete vagy fehér, ezek a mérföldkövek sokszor veszteségek vagy nehéz döntések nyomán is helyet kaptak az életemben. A weboldalam indítása viszont most egy olyan mérföldkő lehet az év utolsó felében, ami nagyon fontos számomra a szakmai utamban.

Mindig is fontos volt nekem, hogy a pszichológia és a pszichológus ne egy elefántcsonttornyába zárt megfoghatatlan varázsló legyen. Ez a tudomány ízig-vérig rólunk szól, arról, hogyan lehetünk emberek ebben a sokszor embertelen világban úgy, hogy képesek legyünk kapcsolódni önmagunkhoz és másokhoz is. A pszichológia mindenkié, így számomra fontos cél, hogy eszközöket nyújthassak ahhoz, hogyan is lehet benne az életünkben az általa nyújtott szemléletmód, hogyan lehetünk igazán önazonosak. Ahogy Szavó T. Anna írja „ mindenki külön világ, mégis értünk emberül, mert ami igazán fontos, az itt van legbelül.” Ennek a találkozásnak a megteremtése a célja ennek az oldalnak, hogy egy lépéssel közelebb kerülhessünk önmagunkhoz.

Találkozás velem

Szakembert keresni és önismereti utat találni nem könnyű feladat és megfontolt döntést igényel. Ez az oldal egyfajta találkozási pontot kínál, azok számára, akik szívesen osztanák meg önismereti útjuk egy részét egy segítővel. Erre ad elsősorban lehetőséget az egyéni tanácsadás, ami történhet személyesen vagy akár online is. Emellett kiemelt hangsúlyt érdemelnek a csoportos önismereti lehetőségek is, főleg irodalomterápiás szemlélettel, azok számára, akik nemcsak velem, de másokkal is együtt fejlődnének, kipróbálnák hogyan is működnek egy csoportban, hogyan tükröződnek vissza egy szövegben. Azok, akik pedig jelenleg nem egy hosszabb folyamat iránt érdeklődnek, izgalmas eseményeket is találhatnak a naptárban, például mint a közelmúltban életre kelt Lélektani Borkóstolót.

Találkozás önmagaddal

Az önismereti út nem törvényszerűen csak a pszichológussal kezdődik és zajlik, a legnagyobb szerep saját magunknak jut ebben a történetben. Éppen ezért a weboldallal és a hozzá kapcsolódó Instagram felülettel az OlvasoMagam tovább bővül, és egy olyan platformot is szeretnék kínálni, amiből mindenki kiveheti a saját részét, ami neki és róla szól. Találkozz magaddal a sorok között és fedezd fel a saját történeted! Ezért született meg A blog is, ahol a rövidebb posztok hosszabb verzióját olvashatjátok majd, a pszichológiai jelenségek mellett, irodalomterápiás szemléletben született könyv- és versajánlók, pszichobiográfiák is helyet kapnak.

Légy otthon önmagadban, olvassuk együtt az életed!